Brevlåda 169, 3400AD
IJsselstein, Nederländerna

Kontaktformulär

Metrop Blog

Läs våra blogginheter

Vi skriver om alla möjliga intressanta aspekter relaterade till växtnäring och hälsa!

Buffert

Buffert

Alla typer av misstag kan göras under befruktningen. Det huvudsakliga felet är obalansen genom att ensidigt lägga till ett överskott av vissa joner (salter).
Koldioxid CO2

Koldioxid CO2

I luften förekommer kolet som koldioxid (CO2). Det släpps upp i luften genom andning av växter och djur och genom förråtnande eller förbränning av organiska ämnen.
EC-värde

EC-värde

EC står för Electric Conductivy (mS / liter) och med det mäter vi mängden (användbara och oanvändbara) salter i vatten.
Växande temperatur/energi

Växande temperatur/energi

Odlingstemperaturen är en mycket viktig avgörande faktor. Om tillväxttemperaturen inte är korrekt kommer växten att växa mindre eller inte alls.
Luftfuktighet

Luftfuktighet

Fuktighet är kanske den mest underskattade tillväxtfaktorn. Vi använder relativ luftfuktighet som en enhet för att mäta detta och göra justeringar.
Ljus / Mörk / Hormoner

Ljus / Mörk / Hormoner

Förhållandet mellan ljus och mörker (dag och natt) är det vi kallar fototiden. Blomningen börjar när dagarna blir kortare.
PH värde

PH värde

PH för ett medium är en mycket viktig, men också den mest felaktiga faktorn. En växt transporterar elementen i vatten.
Rhizobacteria och Trichoderma

Rhizobacteriën en Trichoderma

Med hjälp av markliv kan växter bygga upp en sund och naturlig motståndskraft mot sjukdomar och attacker. Vi kan särskilja bakterier i dåliga bakterier och bra bakterier som kallas Rhizobakterier.
Planten spuiten

Besprutning

Växter tar vanligtvis inte upp gödselmedel genom sina blad, men det är fortfarande vanligt att experter inom jordbruk och trädgårdsodling använder sprutmetoder. Varför gör de det?
Plantenvoeding

Den nya generationen planterar gödningsmedel

Metrop Hydroponics nya linje med starkt koncentrerade organiska flytande gödselmedel kan med rätta kallas den nya generationen organiska växtgödselmedel.
Growing Plants

Växande Plantor

Den mest fosfor i en växt eller träd är i roten! Ju högre fosfornivå i en tillväxtgödselmedel, desto större rottillväxt! Det är därför Metrop tillverkade MR1 Grow-gödselmedel.
Flower fertilizer

Blommagödsel

Metrop MR2 är en mycket högkoncentrerad flytande blommagödsel. Maximal användning är 100 ml i en 100 liters vattentank. Det betyder att du inte behöver bära stora flaskor gödningsmedel längre.
Foliar Feeding

Bladmatning

Näringsämnen kan normalt inte tas in genom bladen eller frukten. Fortfarande sprutar vi mycket på professionella marknader för jordbruk och trädgårdsodling. Hur kan det vara såhär?
Metrop Metrop Metrop
Metrop
Brevlåda 169
IJsselstein , UTRECHT , 3400AD Nederländerna